Paul Celan műfordítói ösztöndíj Bécsben

Február 28-ig pályázhattok a Paul Celan-ösztöndíjra, amellyel egy mű lefordításához kaphattok havi 635 ezer forint támogatást, közben pedig 3-6 hónapot tölthettek Bécsben.

3-6 hónapot tölhettek Bécsben az IWM (Institut für die Wissenschaften vom Menschen) Paul Celan-ösztöndíjával, amely a bölcsészet-, a társadalom- és a kultúratudomány fontos szövegeinek fordítását támogatja egy nyugat-európai nyelvről egy kelet-európaira és fordítva, illetve a kelet-európai nyelvek között. Kiemelten támogatják a kelet-európai és női tudósok munkáinak fordítását, illetve az IWM saját kutatási területeihez is lehet kapcsolódni (http://www.iwm.at/research/).

2015 júliusa és 2016 júniusa között utazhattok ki. Az ösztöndíj összege havi 2050 euró (635 ezer forint), emellett saját irodát is kaptok interneteléréssel, és használjátok az intézet könyvtárát is.

Jelentkezni online, ezen az oldalon lehet (http://www.iwm.at/fellowships/celan/): fel kell töltenetek egy, az eddigi fordításaitokat és a saját tanulmányaitokat tartalmazó önéletrajzot, a lefordítandó mű szerzőjét és címét, illetve a választásotok okát, az oldalak pontos számát, egy szerződést vagy szándéknyilatkozatot a kiadótól, hogy a ti fordításotokat tervezik kiadni, a publikálás tervezett időpontját, illetve információt a kiadó programjáról.

Bővebb információ itt: call-celan-2015-16.pdf

paul celan