Gyere vissza és mesélj!

Az idei tanévtől nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a már végzett hallgatókkal való kapcsolattartásra. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy a jelenlegi hallgatók is találkozhassanak azokkal, akik előttük koptatták a padokat és beszélgethessenek velük a pályakezdés lehetőségeiről!

Ennek érdekében december 3-án, 16 órától, a Bartók teremben, megszervezzük a „Gyere vissza és mesélj!” programot, ahová olyan öregdiákjainkat hívtuk meg, akik a szakmájukban dolgoznak, tapasztalt vén rókák, vagy pedig még az út elején járnak, de olyan kreatív projektekbe fogtak, amit érdemes megismernetek!

Bemutatják majd, hogy mivel foglalkoznak, ezt követően pedig kiscsoportokban lehet velük majd beszélgetni és ötletelni!

Meghívottaink:
Németh László, grafikus – a Szigligeti színház plakátjait őt készíti, nemzetközi kiállításokon vesz részt a munkáival ezen kívül pedig elég nagy cégek arculatáért felelős. Ja, és az egyetem logóját is ő tervezte!

Ercsei Zsolt, grafikus – saját cége van, többek között illusztrációkkal, arculattervezéssel foglalkozik. Ha kíváncsi vagy hogyan indíthatod be majd a saját vállalkozásod grafikusként, illetve hogy találj klienseket, akkor ő a te embered!

Horváth István – A Partiumi Magyar Művelődési Céh programkoordinátoraként különböző kulturális programok szervezője, a Partium Kiadó munkatársa. Vendégül látott már elég sok előadót, ha valaki mindent tud a programszervezésről és arról, hogy kell az utolsó pillanatban is kiküszöbölni a felmerülő problémákat, akkor az ő.

Farkas Kinga – Filozófus végzettsége ötvözve a kreativitással eredményezte a megvalósítás alatt lévő VACSIFÉSZEK projektet, mely gyakorlatilag megismerteti majd a nagyváradi közönséggel a lakásétterem fogalmát! Ha nem tudod, hogyan ötvözd azt, amit tanulsz a saját hobbiddal, akkor az ő példája sokat segíthet!

Mike Abigél – Másoddiploma megszerzése érdekében végezte el a Német nyelv és irodalom szakot, ehhez képest legutóbb, az egyetemen megtartott nemzetközi, vallási témájú konferencián szinkrontolmácsként segítette a tudományos értekezések közvetítését. Ha érdekel, nehéz-e a szinkrontolmácsolás illetve hogyan segíthet a karrieredben a német nyelv ismerete, érdemes meghallgatnod!

Szabó Csaba Zoltán – Angol nyelv és irodalom szakon végzett, most pedig Londonban él és végzi a doktori képzést! Hogyan lesz egy nagyváradi srácból londoni doktorandusz, illetve, hogy milyen a nemzetközi kutatói és diákélet, azt tőle megtudhatod. (Épp egy bukaresti konferencia és a veletek való találkozás miatt jön haza látogatóba)

Szeretettel várjuk a hallgatókat! :)

1798952 1491443221143859 1773459863645869815 o